Kuka?

Olen helsinkiläinen kirjoittaja ja dokumentaristi. Kirjoitan tarinallisia tietokirjoja ja eri lajityyppeihin kuuluvia lehtitekstejä ja työskentelen kuvan kanssa.

Olen valmistunut kulttuurien tutkimuksen maisteriksi Helsingin yliopistosta ja suorittanut Postgraduate Diploma in Film and Television -opinnot University of Bristolissa sekä opettajan pedagogisen pätevyyden Hämeen ammattikorkeakoulussa.

Minulta on julkaistu kolme Afrikkaan sijoittuvaa tarinallista tietokirjaa. Neljäs ilmestyy alkuvuodesta 2021. Kirjoja ja artikkeleita varten olen työskennellyt ja asunut eteläisessä ja itäisessä Afrikassa.

Olen tehnyt televisio- ja radiodokumentteja Yleisradiolle ja pitänyt yksityisnäyttelyt Suomen valokuvataiteen museossa, Pohjoisessa valokuvakeskuksessa sekä Helinä Rautavaaran museossa. Installaatioilla ja valokuvilla olen osallistunut myös useisiin yhteisnäyttelyihin.

Toimittajana, editorina ja tuottajana olen työskennellyt Ylioppilaslehdessä, Tiedetoimittaja-lehdessä, Naisten Äänessä, Valokuvassa, Yleisradion Linkki-lehdessä sekä Opetushallituksessa.

Kuulun Suomen Journalistiliittoon, Suomen tiedetoimittajain liittoon, Suomen tietokirjailijoihin, Ulkomaantoimittajien yhdistykseen, Suomen Peniin, Kopiostoon, Kuvastoon ja Sanastoon.

Ota yhteyttä, jos tarvitset kirjoittajaa, editoria tai muuta tekstintekijää!

+358 (0)50 582 6683

annu.kekalainen(at)gmail.com

YHTEISTYÖKUMPPANEITA ERI AIKOINA

JOURNALISMI

Aamulehti
Kansan Uutiset
Kehitys–Utveckling
Kotiliesi
Maailman Kuvalehti
Me Naiset
Nelonen (televisio)
Ny Tid
Sydän
Uusi Suomi
Valokuva
Vihreä Lanka
Voima
Ulkopolitiikka-lehti
Ydin
Yleisradio
Ylioppilaslehti

VIESTINTÄ, JULKAISUT, EDITOINTI

Cimo
Helinä Rautavaaran Museo
Kansan Sivistystyön Liitto
Kehityspoliittinen toimikunta
Kuntaliitto
Liikenneministeriö
Opetushallitus
Suomen tiedetoimittajain liitto
Väestöliitto
Yleisradio